Dr. Scott Mapes stelt zich voor

Dr. Scott Mapes studeerde in 2002 af aan de Parker Universiteit in Dallas, Texas. Naast zijn doctorsgraad in Chiropractie behaalde hij een Bachelors degree in biologie aan de Universiteit van Nebraska, een Bachelors degree in de menselijke anatomie aan de Parker Universiteit en een Fellowship in acupunctuur van de International Academy of Medical Acupuncture.

Hij heeft met succes zijn bordcertificering voltooid en heeft momenteel een licentie in de VS en in Nederland als lid van de Nederlandse Chiropractische Federatie. Hij werkte als chiropractor in de medische praktijk in Texas, waar hij uiteindelijk de functie bekleedde van Director of Physical Services voor een C.A.R.F. (hoogste rehabilitatiecertificering) faciliteit. Hij heeft gewerkt als lokale chiropractor in Australië en Duitsland. Hij startte een chiropractie praktijk in Nieuw-Zeeland, waar hij 4 jaar heeft gewoond.

Dr. Mapes trad in 2014 in dienst bij een groep chiropractici in Nederland, werkzaam in Oosterwolde en Bolsward, voordat hij in 2016 begon met de praktijk in Lelystad.

Eind 2018 ging Dr. Mapes een collega chiropractor vervangen in Meppel hetgeen hem zo goed beviel dat hij vanaf 2020 zijn eigen kliniek heeft opgestart zodat ook voor de inwoners in Meppel chiropractie bereikbaar en gewaarborgd blijft.

In zijn vrije tijd werkt Dr. Mapes aan het verbeteren van zijn Nederlandse taalvaardigheid, geniet hij van het verkennen van Nederland en het lezen van “Game of Thrones”.