Onze praktijk

De meeste mensen die de Rug Nek Praktijk bezoeken, komen hier niet zomaar. Meestal zijn ze hier naartoe verwezen door een vriend, familielid of een collega omdat zij goede ervaringen hebben in onze praktijk. Steeds vaker worden mensen doorverwezen door de huisarts, een arbo-arts en zelfs door een goede fysiotherapeut of ziekenhuis specialist omdat zij van mening zijn dat chiropractie een goede aanzet kan zijn tot een algehele verbetering van gezondheid.

Inmiddels hebben al veel mensen kennis gemaakt met de Rug Nek Praktijk en velen zijn dan ook  van hun klachten afgeholpen. Wij helpen niet alleen bij rugproblemen zoals spit en hernia of bij “gewoon” rugpijn maar ook bij nek- en schouderklachten, hoofdpijn en migraine, bekken- en heupklachten, zenuwpijnen in armen en benen.

Het spreekt Scott erg aan om de onderliggende oorzaak van gezondheidszorgen te ontdekken en om de pijn zo snel mogelijk te verminderen, gezondheid te herstellen en meer last/pijn in de toekomst te voorkomen.

Door onze ruime openingstijden (ook in de vroege avonduren) kunt u meestal binnen 1 week bij ons terecht. Wij werken echter uitsluitend op afspraak zodat er voldoende tijd en aandacht aan elke cliënt kan worden gegeven.

In onze praktijk maken wij gebruik van MYOVISION SCAN apparatuur.

thumbnail_myov
Myovision foto

Om deze scan te maken gebruiken wij 2 kleine apparaatjes welke langs uw wervelkolom op de huid worden geplaatst terwijl u rechtop staat. Dit is volkomen pijnloos en duurt slechts enkele minuten.

Het apparaat meet de elektrische activiteit van uw spieren, dat noemen wij de spierspanning. Veel klachten worden namelijk veroorzaakt doordat zenuwen geïrriteerd raken.

Indien er zenuwen geïrriteerd zijn openbaart dit zich namelijk door een afwijkende spierspanning en met de Myovision scan wordt dit in korte tijd direct in beeld gebracht.

Ook hebben spieren de neiging om te verstijven wanneer er wervels niet in balans zijn en “vast” zitten. De Myovision scan laat niet zien waar uw problemen zitten maar wat uw lichaam zelf probeert te doen om een probleem op te lossen.

Onze chiropractor bespreekt met u het resultaat van de spierspanningsscan om, samen met u, een behandelplan op te stellen om snel de oorzaak van uw klachten weg te nemen.

Na een aantal behandelingen kan er een tweede scan gemaakt worden om de vooruitgang te meten en eventueel de behandelingen aan te passen.